Houden van of weerstand?

Weerstand voor een kleur of houden van een kleur, het kan allemaal. Hè, een kleur vind je toch gewoon mooi of niet…

Klopt, en toch zit er achter het ‘een kleur niet mooi vinden’ vaak iets wat jij niet leuk gevonden hebt of herinneringen aan iets die je op dat moment aan die bepaalde kleur hebt gelinkt.

Zelf mocht ik enige tijd geleden ervaren wat weerstand voor een kleur betekent en wat dit met je kan doen.

Tijdens een Masterclass kleur toen ik nog de opleiding volgde tot Persoonlijke Kracht Coach, kwamen we bij de kleurfamilie Turkoois. Let’s do this, ik had de andere kleuren ook redelijk goed kunnen verwerken, dat zou nu ook wel lukken…

Het startte allemaal heel goed, zoals in elke masterclass tot we aan de kleur Turkoois begonnen. Ik voelde meteen een weerstand en kon tijdens het visualisatiemoment helemaal niet mee in mijn hoofd. Ik blokkeerde en wilde niets van deze kleur weten. Maar waarom eigenlijk? Dat kon ik nog niet vatten op dat moment.

Al snel werd duidelijk bij het bespreken van deze kleur, dat ik mijn bizarre en pijnlijke kinderjaren helemaal nog niet verwerkt had zoals ik altijd wel wilde denken. Turkoois had me namelijk bij de keel en liet me terug gaan in de tijd.

Weerstand voor een kleur, hoeft niet negatief te zijn. Daar waar weerstand zit voor een kleur, zit ook ontwikkeling en mogelijkheid naar groei.

Ik heb gehuild als een klein kind, maar dat mocht. Emoties die al heel lang vast zaten kwamen helemaal los.

Mijn weerstand werd al snel duidelijk. Iemand die een weerstand of een hekel heeft aan Turkoois, heeft zich emotioneel niet mogen uiten zoals hij of zij dat wilde.  En heeft als kind niet of weinig mogen spelen en vaker alleen dan je wilde. Die kwam hard binnen! Gewoon omdat het waarheid was als een koe. En toen wist ik waar mijn weerstand vandaan kwam. Ik had dit naar de achtergrond verbannen en turkoois haalde dit weer naar de voorgrond en dat kon en mocht niet.

Vandaag probeer ik stap voor stap de kleur turkoois te leren omarmen. Elke dag een klein beetje meer, ook al betekent dat dat ik heel wat te verwerken heb.

Er zit namelijk een heel mooie psychologie achter kleur en is een heel krachtig instrument in het werken naar persoonlijke groei en persoonlijke kracht.

Hoe leuk om te zien dat ik me ondertussen al durf te wagen aan een mintkleurige blouse.

Stap voor stap op een zachte manier de kleur Turkoois leren omarmen en groeien als persoon. Hoe mooi is dat wel niet?

Tags :
Kleuren

Deel deze blog :

Lees onze andere blogs